dijous, 13 d’agost del 2015

La penitència de l'àlfil

    El sergent de Mossos d'Esquadra Xavi Massip es troba davant un repte: investigar i resoldre el cas d'un assassí que actua cada deu anys. Compta amb l'ajuda de l'inspector del Cos Nacional de Policia Alejandro Arralongo, retirat però que ja va investigar els crims des del primer cop que es van produir a Madrid. En Xavi es troba en excedència però això no és obstacle perquè des del primer dia en què coneix l'Alejandro quedi impactat per l'actuació d'un assassí psicòpata, intel·ligent i que actua deixant unes pistes difícils d'interpretar.
    La penitència de l'àlfil és el segon cas del Xavi Massip, però no cal haver llegit la primera novel·la per llegir la segona. Un cop més, Rafa Melero demostra que coneix molt bé de què parla, i millora força l'aspecte narratiu respecte a La ira del fènix. La trama representa un repte personal entre l'assassí i el policia, una mena de joc macabre en què el criminal posa a prova la policia, tot volent demostrar la seva superioritat.
    Personalment no m'agrada gaire el tema criminals psicòpates, però aquesta novel·la m'ho he passat força bé; tot i reconéixer el mèrit de l'autor, espero que la següent no vagi pel mateix camí o potser m'ho pensaré per llegir-la, ja ho dic que és per un tema de gustos personals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada