diumenge, 29 de maig del 2016

Societat Negra


    Un cap tallat de dona sobre un cotxe. La resta del cos, lligat a un altre cotxe. Tot sembla indicar que és una revenja perpetrada per les Maras, bandes organitzades de delinqüents llatinoamericans, o al menys així ho pensen els investigadors dels Mossos d'Esquadra. No opina així el veterà Cañas, inspector del Cos Nacional de Policia, que ha sentit rumors sobre les màfies xineses. Per això demana al seu confident Liang, fill de pare espanyol i mare xinesa, que intenti esbrinar què es cou al voltant de la botiga del senyor Soong, de venda a l'engrós de roba i sita al carrer Trafalgar de Barcelona, i on hi ha continuats moviments de ciutadans xinesos que entren i surten a qualsevol hora del dia.

  Inici ben macabre per aquesta excepcional novel·la d'Andreu Martin, V premi Crims de Tinta, que poc a poc ens va introduint en el tancat món de la societat xinesa a Barcelona, sempre discrets i treballadors, mai tenen cap problema amb la policia, no guarden els diners al banc però els seus negocis no paran de créixer, amb un trànsit de contenidors al port que indica molt més moviment del que podria semblar a simple vista. On guarden els estalvis, aquests ciutadans que no paren de treballar? 
    El reguitzell de personatges que apareixen és ben digne de la millor novel·la negra de gènere, com diu la contraportada "sospitosos habituals", deliqüents de poca monta, traficants de droga, prostitutes, advocats corruptes, policies amb problemes. Poc a poc tota la trama es va configurant fins arribar a un final trepidant, mentre el jove Liang intenta sortir indemne de l'enrenou en què s'ha ficat per ajudar a l'inspector Cañas. 

2 comentaris:

  1. fa poc vaig llegir "la violència justa" era el primer que llegia de l'autor i em vaig prometre que no seria l'últim. M'apunto aquest

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi m'ha passat el mateix amb "Societat negra", no serà l'últim.

      Elimina