diumenge, 20 de novembre del 2011

La canción de Mbama

    Luis Urzaiz és un metge que viatja a l'Àfrica en la seva joventut per donar-li sentit als seus estudis de medicina, tot just acabats. Aquesta decisió transformarà la seva vida, mai més deixarà Àfrica, malgrat això suposi el final del seu matrimoni i el distanciament definitiu dels seus fills, als qui pràcticament no coneix. Convertit ja en un home madur, espera el reconeixement a la seva feina en forma d'un premi Nobel al qual ha estat nominat tres cops.
    Ho he llegit en un dia, sembla més un relat curt que una novel·la. És interessant, tot i ser curt pel meu gust, perquè el protagonista està ben retratat, més en els seus defectes que en les seves virtuts, més en el sentiment de culpabilitat que el neguiteja que en el seu paper com a metge-heroi. I també crida l'atenció que, malgrat sentir-se culpable de diversos fets del seu passat, relacionats amb la seva activitat professional, i que no li deixen la consciència tranquil·la, es considera ell mateix amb molt més dret a ser reconegut amb el premi Nobel que altres persones i institucions.
    Abans havia llegit de Javier Reverte El médico de Ifni y Venga a nosotros tu reino, tots dos em van agradar més que aquest llibre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada