dilluns, 26 de desembre del 2011

Todo eso que tanto nos gusta

    El pare d'en Ricardo (Tomàs) ha fugit de casa seva, a la recerca d'un somni que li faci deixar l'apatia en què es troba sumit des que la dona per la qual va deixar la mare dels seus fills l'ha abandonat. Tot i això, Tomàs mai va tallar el contacte amb la seva esposa, una dona de caràcter. És ella (Cristina) qui encarrega al seu fill que trobi Tomàs, que simplement ha decidit deixar enrere tot i començar una nova vida en un lloc nou, reinventant-se ell mateix. Per a en Ricardo això suposa retrobar-se amb un pare desconegut i, sense voler, seguir el camí de renovació personal que ha començat, amb èxit, en Tomàs. Tot això en l'ambient càlid d'un poblet de l'Empordà.
   Aquesta novel·la és una reflexió filosòfica sobre uns personatges que decideixen fugir endavant quan la seva vida es troba en un punt mort i sense sentit, són uns perdedors que cercen la felicitat que no han trobat en la vida que portaven abans. Es pot resumir en una frase de la pàgina 179: "Como si acabara de revelárseme el camino, descubrí que había llegado la hora de adaptarme a mi manera de ser, buscarle un sentido y divertirme con ella".
    He llegit bones crítiques d'aquest llibre, però m'ha semblat una faula, com si l'autor ens volgués donar una lliçó, amb uns personatges pel meu gust poc creïbles, tot i que la manera d'escriure de Pedro Zarraluki m'ha agradat i crec que tornaré a llegir alguna cosa seva. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada