dilluns, 12 de novembre del 2012

Diari d'un forense


    Clàudia Pujol relata deu casos provinents de l'experiència professional de Narcís Bardalet, cap de forenses de la província de Girona, que transcorren entre finals dels 80 i el final de la primera dècada del segle XXI. Són casos escollits pel mateix Bardalet, dels molts que ha trobat al llarg de la seva trajectòria professional, i que per algun motiu en particular l'han deixat empremta. Des d'una mare que mata el seu fill petit per poder sortir de festa fins l'avi malalt d'Alzheimer que conviu amb el cadàver de la seva dona durant dos mesos, homes gelosos fins a convertir-se en assassins, maltractadors...

    No és possible restar indiferent davant la mort i qui la  provoca, per un motiu o un altre. Alguns dels casos mai s'han arribat a resoldre, encara que cada cop és més difícil que això passi, gràcies a les noves tècniques analítiques.

    Una mica esgarrifós tot plegat, és un tema que ha d'agradar, i a mi m'agrada, però entenc que no li passi el mateix a tothom. Ho recomano per tot aquell que li agradi la novel·la negra, perquè aquest és un llibre de casos reals, i la realitat, com tots sabem, sempre supera la ficció.


2 comentaris:

  1. No és el tipus de llibre que llegiria, encara que les tècniques forenses tenen un cert atractiu al novel·lar o en una pel·lícula. Ara un llibre on només es presentin casos... és el què dius, t'ha d'agradar, i força.


    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, la veritat és que és un tema una mica peculiar, té un públic limitat. Per temes professionals sempre m'ha agradat la medicina forense, per això em trobo dins aquest públic, i no descarto llegir-ne un altre similar.

      Elimina