dimarts, 25 de juliol del 2017

Gato enamorado

    Thomas és un professor universitari de lingüística que ha estat abandonat per la seva dona, Lorna Sue, de qui continua bojament enamorat. Fins al punt que planeja una enrevessada venjança en contra d'ella i del seu nou marit, un milionari de Tampa del qual Thomas ha promès mai pronunciar el seu nom. L'obsessió de Thomas per Lorna Sue és malaltissa i a la vegada còmica; com a bon lingüísta, analitza les paraules per donar-les nous sentits, sempre relacionades amb Lorna Sue, el seu flamant nou marit o la família de Lorna Sue, bastant peculiar. També Herbie, amic de la infància de Thomas i germà gran i protector de Lorna Sue, de qui Thomas sospita que manté una relació incestuosa amb la seva germana. Tot això no impideix que Thomas, seductor empedreït, continui anotant en la seva particular llibreta totes aquelles relacions, reals o imaginàries, que manté amb altres dones. El descobriment per part de Herbie d'aquesta llibreta va ser el detonant del divorci de la parella. 
   Gato enamorado és un llibre que vaig comprar fa anys no recordo ni per què i que va aparéixer traient la pols de les estanteries de la meva biblioteca. Al començament l'he trobat força divertit, Thomas és realment un individu patètic, al principi fa gràcia, fins que acaba convertint-se en un quasi psicòpata. Però cap a la meitat de les quatre-centes pàgines que en té, el meu interès ha anat de baixa, la història se m'ha anat fent llarga i repetitiva i he estat a punt de deixar-lo, cosa que he agrait no haver fet ja que no hauria sabut res del final, que m'esperava d'una altra manera.
   També he descobert un autor desconegut totalment per mi, Tim O'Brien, veterà de la guerra de Vietnam i que ha obtingut diversos premis literaris al seu país, Estats Units.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada